قابل توجه خانمهای بارداری که اضافه وزن دارند!
محققین می گویند تعداد زنان باردار دارای اضافه وزن در حال افزایش است و در بعضی از کشورها به حالت اپیدمی رسیده است. در نتیجه بهتر است زنانی که تصمیم به فرزنددار شدن دارند قبل از بارداری خود را به وزن سالم برسانند. همچنین زنان باردار باید از خوردن بیشتر غذا در دوران بارداری با این تصور که فرزند آنها نیز به اندازه یک انسان کامل نیاز به غذا دارد بپرهیزند.
محققین می گویند تعداد زنان باردار دارای اضافه وزن در حال افزایش است و در بعضی از کشورها به حالت اپیدمی رسیده است. در نتیجه بهتر است زنانی که تصمیم به فرزنددار شدن دارند قبل از بارداری خود را به وزن سالم برسانند.
همچنین زنان باردار باید از خوردن بیشتر غذا در دوران بارداری با این تصور که فرزند آنها نیز به اندازه یک انسان کامل نیاز به غذا دارد بپرهیزند.
این مطالعه جدید تاکید دارد زنان بارداری که اضافه وزن هم دارند نباید به جای دو نفر غذا بخورند بلکه باید روی یک رژیم غذایی سالم و ورزش متمرکز شوند.
اخیرا نگرانی کارشناسان بهداشتی درباره افزایش تعداد زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقی در آغاز بارداری تشدید شده است. این وضعیت می تواند مشکلات جدی هم برای مادر و هم برای نوزاد وی ایجاد کند و در عین حال فشار مضاعفی نیز به هزینه ها و خدمات بهداشتی برای مراقبت از مادر و فرزند وی وارد می کند.
متخصصان کالج سلطنتی زنان و زایمان در انگلیس در همین رابطه راهنمای بهداشتی جدیدی را منتشر کرده اند که در آن آمده است: با توجه به اینکه اکثریت زنان با وجود داشتن اضافه وزن، باردار می شوند خطر مشکلات بارداری و زایمان در آنها با افزایش وزن تشدید می شود.
زنانی که شاخص توده بدنی آنها از ۳۵ به بالاست حتما باید تحت مراقبت باشند و برای باردار شدن، مشاوره بگیرند. زنان چاق بیشتر مستعد تشکیل لخته های خونی در پاها و ریه هایشان هستند که زندگی آنها را جدا تهدید می کند. علاوه بر آن خطر دیابت بارداری در زنان مبتلا به اضافه وزن سه برابر بیشتر است. تمام این فاکتورها جان مادر و نوزاد را به طور جدی به خطر می اندازند.
در حال حاضر تقریبا نیمی از زنان باردار دارای اضافه وزن هستند که این موضوع میتواند به جنین آنها آسیب وارد کند.این سازمان به دنبال کاهش میزان چاقی در بین زنان باردار است و تصمیم دارد سیاستهای کاهش وزن و ورزش کردن را قبل، در هنگام و بعد از بارداری گسترش دهد.اگر یک زن در دوران بارداری دارای اضافه وزن باشد، خطر ابتلا به مشکلات جدی مانند دیابت در دوران بارداری، سقط جنین و مرده به دنیا آمدن جنین افزایش پیدا میکند. همچنین احتمال این که این زن مجبور به سزارین شود نیز بالاست.
به همین دلیل نایس توصیه میکند زنانی که شاخص جرمی آنها بالاتر از ۳۰ است، باید قبل از باردار شدن برای کاهش وزن خود اقدام کنند. در طول دوران بارداری کاهش وزن شدید میتواند به جنین آسیب وارد کند و به همین دلیل زنان باید قبل از باردار شدن نسبت به رسیدن به وزن سالم تصمیم بگیرند. خوردن غذاهای سالم و ورزش کردن نیز میتواند به کاهش وزن در دوران بارداری کمک کند.
علاوه بر آن زنان بعد از زایمان باید به تدریج اضافه وزن خود را کاهش دهند. آنها باید بدانند که کاهش وزن بعد از زایمان به تدریج اتفاق میافتد و اگر آنها به طور تدریجی این کار را انجام دهند در عملکرد شیردهی آنها اختلالی ایجاد نخواهد شد.
پروفسور لیوسیا پستون از کالج کینگ در لندن در این باره گفت: اضافه وزن در دوران بارداری در حال تبدیل شدن به یک معضل همهگیر است. ما باید به زنان باردار کمک کنیم زندگی سالمتری را در پیش بگیرند و راهنماییهایی را برای تغذیه بهتر و ورزش کردن در دوران بارداری برای آنها فراهم کنیم.
یکی از راههای موثر, آساناهای یوگا می باشد.خانمهایی که قبل از دوران بارداری با یوگا آشنایی دارند مجموعه حرکاتی که در دوران بارداری به آنها داده می شود گسترده تر است.در سه ماه اول بارداری و پس از آن از دادن حرکاتی که بر روی شکم خوابیده می شود و یا خم fi عقب و یا پیچهای کمر خودداری می گردد.پس از زایمان تا یک ماه ممنوعیت حرکات یوگا را دارند و پس از آن آهسته و آرام حرکات را از سر می گیرند.
حرکات یوگا در دوران بارداری به خانمها کمک می کند تا از انعطاف بیشتر, خون رسانی بالاتر , گردش انرژی در بدن و عضلات قوی تری برخوردار بشوند و یاری رسان مادرها برای حمل وزن کودک بر روی پاهایی با عضلات قوی می باشد.با آساناهای یوگا شادابی , نشاط , تناسب اندام ,اعتماد به نفس و سلامت را به خود هدیه می دهید. خانمهایی که یوگا انجام ی دهند اصولا به افسردگیهای پس از زایمان کمتر دچار می شوند و این تغییرات کلی را با قدرت و انرژی بیشتری پشت سر می گذارند.حتما در زمینه یوگا قبل , در حین و پس از بارداری با افرادی که در این زمینه آموزش دیده اند و متبحر هستند فعالیت نمایید.